Новото попълнение на Реал Мадрид Еден Азар сподели какъв е първият му спомен, свързан с Кралския клуб. Белгиецът разкри, че става дума за волето на Зинедин Зидан във финала на Шампионската лига срещу Байер Леверкузен през 2002 година.

В този мач „белите“ подчиняват „аспирините“ с 2:1, като именно Зизу, който е настоящ треньор на испанския гранд, бележи победния гол.  

Азар коментира още, че именно заради Зидан е започнал да гледа футбол и не скри, че е щастлив от факта, че в бъдеще ще може да работи заедно с него. 

„Беше моя мечта да дойда на „Бернабеу“, да видя всички тези фенове, да говоря с тях“, започна Азар, цитиран от испанските медии.

„Прекрасно е усещането като чуеш как запалянковците скандират името ти. Реал Мадрид е най-добрият клуб в световен мащаб. Да стъпя на терена на „Сантиаго Бернабеу“ през толкова много фенове – тръпката е чудесна. Сега искам да мине идният месец и да играя за отбора“, продължи белгиецът.

При официалното си представяне Азар не скри, че от невръстна детска възраст мечтае да бъде футболист на „белия балет“.

„Откакто започнах да ритам топка в градината, бил съм на 4-5 годинки, мечтая за Реал. В кариерата си преминах през няколко отбора, но сега, на 28 години, мога да започна да защитавам цветовете на този голям клуб. Трудно е да опиша какво чувствам. Щастлив съм“.

Що се касае до целите, които си поставя в испанския гранд, Азар сподели: „Когато играеш за такъв клуб, искаш да печелиш титли. Стремиш се да печелиш всичко заради теб, заради клуба, заради феновете. Почти всеки сезон този тим завоюва трофей. Ако играем като отбор, ако влагаме страст и работим, ще постигнем целите си“.

Бившият полузащитник на Челси сподели и кой е първият му спомен, свързан с Реал Мадрид.

„Волето на Зидан във финала срещу Байер Леверкузен“, категоричен бе Азар.

Зинедин Зидан

източник: Gulliver/Getty Images

„Започнах да гледам футбол заради Зидан. Живеех в Белгия, но бях от Франция заради него. Сега имаме възможността да работим заедно и чувството е специално. Искам вече да започваме предсезонна подготовка“.

„Късметлия съм, защото с Тибо Куртоа (бел. ред. – вратар в клуба) сме приятели и за значи много да играеш в Реал Мадрид заедно с най-добрите ти приятели. Говорих много за Реал с него миналата седмица, когато бяхме на сбора на националния. Щастлив съм, че ще делим една съблекалня“, допълни за финал Азар.

Още:

При голям фенски интерес Реал представи Азар

Азар: Беше моя мечта да играя за Реал Мадрид 

Азар със суперскъп часовник при представянето си в Реал