Неймар донесе успеха на Бразилия над Уругвай в приятелски мач преди няколко дни (1:0). След срещата бразилецът отново бе попитан за възможното си завръщане на "Камп Ноу". Нападателят на ПСЖ не пророни и дума - единствено се усмихна.

От Барселона сякаш продължават да искат да си върнат играча, който шокира света след сделка с ПСЖ за 222 млн. евро през лятото на 2017 г. От онзи момент обаче спекулациите непрекъснато пращат латиното отново на "Камп Ноу" - първата му европейска спирка за големия футбол на Стария континент.

Преди няколко дни спортният директор на каталунците - Пеп Сегура, даде две интервюта, в които ясно заяви, че не изключва възможността Неймар да се завърне в тима. Всичко обаче зависи от желанието на бразилеца. Може би това е най-големият фактор, с който ще трябва да се съобразят както ПСЖ, така и Барса. "Блаугранас" го знае. Катарските собственици на ПСЖ също.

Бащата на Неймар

Бащата на Неймар също е ключ към разрешаването на загадката дали Неймар ще направи обратния завой към Каталуня. Той бе основна движеща сила при трансфера на сина си в посока Париж преди година. Той беше и човекът, който до голяма степен успя да организира и сделката между Сантос и Барса през 2013 г. Ако Барса наистина иска Неймар отново в своята съблекалня, отношенията с бащата на Неймар трябва да се постоплят. Неймар-старши винаги търси най-доброто за сина си, тоест най-добрата цена и заплата, така че каталунците трябва да са наясно с този факт. 

Реал Мадрид и Флорентино Перес

Неймар обаче продължава да бъде и цел №1 на големия конкурент на Барса - Реал Мадрид. След напускането на Кристиано Раналдо през това лято, в тима на "белите" се отвори празнина, която трябва да бъде заета от голяма звезда, от топ играч, който има безграничен талант и лидерски качества. 

Като цяло Неймар е фиксидея на самия Флорентино Перес. А знаем как строителният магнат задоволява желанията си. Изглежда така сякаш през следващото лято Перес ще бъде готов да предложи нужната оферта, за да може да прибере Неймар под крилото си. 

Предимството на Реал е, че тимът не е харчил много милиони от поне 5 години, когато бе привлечен уелсецът Гарет Бейл (за над 101 млн. евро), докато Барса вече пръсна сериозни суми за играчи като Коутиньо и Усман Дембеле. Каталунците не си поплюват и купуват всичко, което мислят, че ще им донесе успехи.

ПСЖ няма да се разделят лесно със звездата

От ПСЖ обаче едва ли ще се разделят лесно с големия си тотем, който е глезен с какви ли не екстри от началото на своя престой. Последната дума изглежда ще бъде на Неймар, но ПСЖ ще има важна роля в това да бъде определено кога играчът ще може да си тръгне. 

Французите са наясно, че едно напускане на Неймер ще занижи изключително много техния имидж, ще намали приходите им от продажба на артикули и билети, спонсорските договори ще бъде орязани. Изобщо няма как да не пострада сериозно интересът към френския шампион.

Ако Неймар ще преминава в друг клуб, с оглед на огромната инвестиция от 222 млн. евро, то това трябва да стане за нова нерационална сума. Според информациите в западните медии все още съществува принципна договорка между играча и директорите на ПСЖ, той да поеме към "изхода", ако пристигне подобна оферта. Кой ще я отправи?