Отборът на Барселона обяви, че ще посети Япония като част от подготовката си за новия сезон, като ще се изправи срещу Челси през юли и местния Кобе, където играе бившия капитан на каталунците Андрeс Иниеста.

Лидерът в Ла Лига ще се изправи срещу Челси на 23 юли на стадион „Саитама“ в Токио, преди да пътува до Кобе за среща с Висел на 27 юли, където освен Иниеста играят и бившите играчи на „блаугранас“ Давид Вия и Серхи Сампер.

И двата приятелски мача са организирани от основния спонсор на Барселона, Ракутен – японската компания за електронна търговия.

Барса прекара последните си две предсезонни подготовки в САЩ, като взе участие в Интернешънъл Чемпиънс Къп и не е посещавал Азия за предсезонно турне от 2013 насам, когато игра в Тайланд и Малайзия.

Тимът не е играл в Япония от спечелването на Световното клубно първенство през 2015, когато надигра във финала Ривър Плейт с 3:0 в Йокохама. Каталунците имат аванс от девет точки на върха в Ла Лига при шест оставащи кръга и достигнаха до финала за Купата на Краля и полуфиналите в Шампионска лига, където ще се изправят съответно срещу Валенсия и Ливърпул. /БГНЕС