Бащата на Тибо Куртоа – Тиери направи интересно изказване, като сподели, че медиите в Испания и Белгия са нарочили сина му и пишат срещу него. Ситуацията за Куртоа в Реал Мадрид не е никак лесна, особено след завръщането на Зинедин Зидан в „кралския” клуб.

Французинът блокира идването на Куртоа в Реал преди няколко години и заложи на Кейлор Навас под рамката. Навас продължава да бъде в тима на „белите” и отказа да напусне въпреки идването на Куртоа и факта, че ще трябва да се бори за титулярното си място.

Не е ясно каква ще бъде реакцията на Зинедни Зидан в случая, но според бащата на Куртоа, синът му е обект на атака от медиите както в Испания, така и в родината му.

„Чувствам, че всички са нарочили Тибо. Испанската преса, белгийската също. Като баща не мога да пропусна всичко това”, коментира той.

„Вратарят винаги е обвиняван първи, но това е част от работата. След мача с Аякс, всички го посочиха с пръст заради грешката при четвъртия го, въпреки че той игра добре. Една единствена грешка придоби огромни размери. В пресата също излизат лични неща. Виждам намеренията на журналистите спрямо сина си. Не ми е приятно, но за щастие Тибо е над тези неща”, каза още бащата на Тибо Куртоа.