Джуд Белингам не вкара гол при победата с 2:0 над Атлетик Билбао, но пак успя да привлече вниманието. В 84-ата минута англичанинът бе изблъскан от Иниго Лекуе на границата на наказателното поле, но реферът Хавиер Рохас подмина ситуацията. Белингам скочи и когато всички очакваха да покаже недоволството си от съдийското решение, той показа познатия жест за ципа на устата. 

Преди по-малко от месец след края на мача срещу Валенсия (2:2), англичанинът получи червен картон, защото изригна срещу рефера Хесус Жил Мансано заради това, че даде край на мача секунда преди той да вкара победен гол. А след това Белингам беше наказан за 2 мача за „неуважение към съдията“.

Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, изрази задоволство от реакцията на Белингам в края на мача с Атлетик Билбао.

"Не знам какво мисли Джуд, показа, че е научил много добре какво трябва да прави - да мълчи", заяви италианският специалист на пресконференцията след срещата. 
 
И друг жест на Белингам снощи направи впечатление. Веднага след последния съдийски сигнал той целуна по челото Едер Милитао, който се завърна в игра след почти 7 месеца заради операция на коляното. Бразилският защитник влезе в игра в добавеното време срещу Атлетик Билбао и получи много аплодисменти и от феновете.