Голямата звезда на Реал Мадрид Карим Бензема призна, че раздялата на Кристиано Роналдо с отбора през 2018 година е накарала французина да промени своята игра.

“За мен е по-различно, откакто Кристиано напусна Реал Мадрид. Вярно е, че след това отбелязах доста повече голове, но когато Роналдо беше тук, стилът ни на игра беше различен и аз давах повече асистенции. Той наистина ми помагаше на терена и извън него. Но тогава аз знаех, че съм способен на повече, и когато той си тръгна, настъпи моментът да променя играта и амбициите си и сега се справям толкова добре”, коментира Бензема преди сблъсъка с Айнтрахт (Франкфурт) за Суперкупата на Европа.

Той обсъди и самия двубой.

“Пътят ни беше доста труден, но и много добър. Мечта е да бъдем тук. Готови сме и ще дадем всичко от себе си за трофея. Не мисля за факта, че Марсело има 25 трофея, а за това да спечеля всеки възможен турнир с моя отбор. Никога не става въпрос за лични предизвикателства, а за това да помагам на тима ми да побеждава. Моето предизвикателство е всяка година да давам най-доброто от себе си за отбора ми и винаги да помагам. Възрастта ми няма значение, тялото ми е добре. Трудим се усърдно на терена и извън него, като имаме добър състав. Има много хора, които могат да играят като нападател. Гордост е да бъда капитан заради положения труд, откакто съм малък. Но нищо не се е променило - възгледите ми за това какво трябва да правя си остават същите”, добави голмайсторът.