Капитанът на Реал Мадрид - Карим Бензема, ще пропусне съботното гостуване на тима срещу Хетафе, съобщават испанските медии. Нападателят не е взел участие в тренировката на мадридчани в петък сутринта и ще получи почивка в предстоящия двубой. От клуба не съобщават официално причината за пропуснатото занимание, но според информациите става въпрос за мускулна умора.

Очаква се обаче Бензема да е готов за визитата на Шахтьор Донецк в Шампионска лига и за „Ел Класико“ срещу Барселона през следващата седмица. Както е известно, наскоро 35-годишният нападател отсъстваше за мачовете срещу Майорка, РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид, в които обаче европейският клубен шампион записа победи. Той се завърна в игра в домакинството на Осасуна миналия уикенд, но пропусна дузпа и мачът завърши наравно 1:1.

Сега старши треньорът Карло Анчелоти остава с две опции за сблъсъка в събота - Родриго и Еден Азар. Белгиецът беше първият избор в отсъствието на Бензема и на „Селтик Парк“ се представи добре, но след това на негово място се появи Родриго, който вече отбеляза четири гола през този сезон. Всичко сочи, че бразилецът ще бъде титуляр срещу Хетафе, придружен от Винисиус отляво и Федерико Валверде или Марко Асенсио отдясно.

Вратарят Тибо Куртоа и халфът Дани Себайос също ще пропуснат пътуването до южната част на Мадрид. Полузащитникът е аут за около месец, което вероятно ще го остави извън игра до края на Световното първенство. В случая с белгиеца той все още се възстановява от контузия и клубът се надява, че той ще може да пътува до Варшава, за да играе срещу Шахтьор следващия вторник.