Карим Бензема смята, че Реал Мадрид не е зависим от головете му. В последния кръг от Ла Лига Карим Бензема отбеляза хеттрик при победата на "лос бланкос" над Селта с 5:2.
Нападателят на Франция отбеляза 23 гола за Реал Мадрид през миналия сезон и общо 30 във всички състезания. Докато следващият с най-много попадения за "мадридчани" беше полузащитникът Каземиро с шест точни изстрела.
 
Френският нападател допълни изказването си, казвайки, че счита Реал за достатъчно силен отбор и похвали своите съотборници Винисиус Жуниор и Еден Азар.
"Вини е млад играч, но вече има опит", каза Бензема. „Той ни помага много през този сезон, вкарвайки голове, помага ни със своята скорост и динамика и така ще бъде през цялата година. 
Ако мога да му помогна да печели в Мадрид, ще го направя, защото вярвам в него и го смятам за топ играч. " каза Бензема.
 
21-годишният бразилски национал и Еден Азар са партньори на Бензема в атака, надявайки се да повторят успехите, на които се радваше Бензема, като част от триото „BBC“ с Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, спечелвайки четири трофея от Шампионската лига между 2014 и 2018 г.
"Не знам дали можем да сравним двете атаки", каза той. "Това е различно време, различен стил, различни играчи. Това, което направих с Кристиано и Бейл приключи, това беше трио, което ще остане в историята на футбола, но Еден и Винисиус са страхотни играчи."
 
Припомняме, че през октомври 2020 г. излязоха кадри от почивката на срещата на Реал Мадрид в Шампионската лига срещу Борусия Мьонхенгладбах, завършила 2:2, където камерите уловиха Бензема да критикува сериозно Винисиус в разговор със сънародника си Ферлан Менди.
"Аз говоря искрено.Това, което има значение сега, е, че Вини е добър на терена, вкарва голове и ни помага много, а утре имаме важен мач." завърши изказването си французина с алжирски произход.
 
Автор: Алекс Иванов