Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема ще бъде изправен пред съда за предполагаемото му участие в изнудване на Матийо Валбуена, съобщи прокуратурата във Версай.

Французинът е заподозрян, че е притискал бившия си съотборник от националния отбор да плаща на изнудвачи, заплашили да разкрият интимно видео с участието на Валбуена. Девятката на "кралския клуб" ще бъде съден по обвинение за опит за изнудване, заявиха от прокуратурата. Все още не е определена дата за процеса.

33-годишният стрелец бе отстранен от националния отбор на Франция заради скандала и не е обличал фланелката на "петлите" от 2015 година, въпреки силните му изяви с Реал Мадрид.

Разследващите, които повдигнаха обвинение срещу него, смятат, че той е бил убеден от приятел от детството, за да действа като посредник и да убеди Валбуена да плати директно на изнудвачите. Вместо това Валбуена информира полицията.

Още четирима души също ще бъдат изправени пред съда по делото. Бензема отрича да е извършил неправомерни действия.

Когато скандалът избухна, Карим се сблъска с мощни критики, включително от тогавашния министър-председател Манюел Валс и бившия френски президент Франсоа Оланд, които го обвиниха в липса на морал.