Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема е уведомил ръководството на клуба, че иска да напусне през лятото. Очакваше се франзцузинът да остане още една година в "лос бланкос", но сега е решил да приеме офертата на Ал-Итихад от Саудитска Арабия. Според Foot Mercato голмайсторът вече е говорил с шефовете на Реал Мадрид и е заявил, че иска да си тръгне като свободен агент през идния трансферен прозорец.

Преди дни стана ясно, че на носителя на “Златната топка” e предложена оферта за 2 години, като заплатата му ще бъде близо 100 млн. евро на сезон. Към нея ще бъдат добавени пари от имиджови права и реклама. Бензема ще има своя частна резиденция изцяло по негов избор, а освен това ще бъде посланик на Саудитска Арабия в кампанията на страната да спечели домакинство за Мондиала през 2030 година.

В Реал Мадрид до последно са вярвали, че Бензема ще остане и са шокирани от неговото решение да се присъедини към тима от Саудитска Арабия. По всичко изглежда, че Карло Анчелоти ще си търси нов централен нападател през предстоящия трансферен прозорец.