Голмайстор №1 на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов разкритикува постъпката на бившия си съотборник в Тотнъм и настоящо крило на Реал Мадрид Гарет Бейл от преди няколко дни. Става дума за поведението на уелсеца от шампионатния двубой срещу Алавес, когато той се престори на заспал, слагайки маската си за лице на очите, докато бе на трибуните.

“Гарет Бейл отново е в заглавията, преструвайки се, че спи на трибуните, когато разбра, че няма да бъде изполвзван в мача с Гранада (б.р. мачът е срещу Алавес). Когато го видях, не можех да повярвам. Гледах как си слага маската върху очите и как се прави, че спи. Не мога да подкрепя това. Това е непрофесионално и неуважително към Реал Мадрид. Обичам да гледам как Бейл играе и мога да усетя болката му заради липсата на игра, защото съм бил в същата ситуация. Но този тип реакция е прекалена. В Мадрид трябва да намерят решение на сагата с Бейл. Не е добре за Бейл или отбора и е лоша реклама", заяви бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

"Усещам болката му, бил съм в неговите обувки да не играя и най-вероятно никой не му дава отговори. Тове те провокира да правиш подобни неща, но аз не мога да подкрепя това, което той направи. Единственото решение е Бейл да напусне Реал Мадрид. Ако бях фен на отбора и видя как негов футболист проявява подобно неуважение, това би било прекалено. Бейл трябва да настоява за решение, дори то да е преотстъпване. Това беше знак за власт, сякаш каза: “Пуснете ме в игра или ще правя каквото си поискам”. Това не ми се струва правилно”, каза още благоевградчанинът в колонката си за Betfair.