Българският футболист Димитър Бербатов смята, че Реал Мадрид трябва да даде време на Лука Йович при престоя му при испанския гранд. Лука Йович е използван повечето пъти през първия си сезон на „Сантиаго Бернабеу” като резерва, а Бербо коментира, че сръбският нападател му прилича много на самия него.

Димитър Бербатов и Лука Йович

източник: Gulliver/GettyImages

„Аз съм от Балканите и го харесвам”, започна най-резултатният играч за националния отбор на България. „Знам също така перфектно, че понякога искаме нещата да се случват много бързо. Надявам се, че трансферът му в Реал няма да се окаже провал, тъй като това е опасно за толкова млад играч. Трябва да бъде дисциплиниран”, коментира Берба.

Българинът обясни, че в началото на кариерата си и той е бил в сходна ситуация с тази на бившия стрелец на Айнтрахт Франкфурт, само че в Байер Леверкузен. „Бях на същите години като Йович и трябваше да се боря с Улф Кирстен, който е футболен „Бог”. Един от най-добрите нападатели в Германия и бях в тази позиция, задавах си въпроса – защо не играя? Заслужавах го и исках”.

„Тогава си млад и си мислиш, че знаеш всичко и разбираш, но ти трябва търпение. Трябва да продължиш със здравата работа и добрите хора около теб да ти казват точните думи. Ако той иска да заиграе веднага, може и да прибегне до наем. Представям си го, че ще бъде страхотен избор с играта му за редица отбори в елита на Англия”, завърши родната легенда на футбола.