Реал Мадрид завърши 0:0 с Бетис в мач от 32-ия кръг на Ла Лига. Грешната стъпка отдалечи отбора от шампионската титла и той вече е на две точки от лидера Атлетико Мадрид, който е и с мач по-малко. Барселона изостава с три пункта от Реал, но има и два срещи в аванс.    

Реал Мадрид Бетис

източник: Gulliver/GettyImages

Преди двубоя на "Алфредо Си Стефано" бе почетена паметта на бащата на Емилио Бутрагеньо - една от легендите на Реал Мадрид от близкото минало.
 
Футболистите на Бетис влязоха в мача със самочувствие и парираха още в зародиш атаките на домакините. Едва в 14-ата минута се стигна до първата опасност пред вратата на Браво след остро центриране на Родриго от левия фланг. Виктор Руис обаче беше заел добра позиция и изби с глава пред дебнещия зад гърба му Бензема.
 
В 25-ата минута пред футболистите на Зидан се откри двойна възможност, но първо ударът на Родриго беше блокиран, а секунди по-късно стражът на гостите Браво показа класа и спаси шута на Бензема. Четири минути по-късно Серхио Каналес отправи хубав шут, който обаче излезе в аут. Чудесен шанс се откри пред Бензема в 38-ата минута, след като изскочи зад отбраната на съпреника, но стреля неточно.
Реал можеше да поведе в 55-ата минута, когато опит за цантриране на Родриго изненада Браво и топката кацна върху напречната греда. Пет минути след това Родригес се разходи между бранителите на домакините и излезе очи в очи с Куртоа, но загуби дуела с него, пращайки топката в ръцете му. В 65-ата минута тимът от Севиля направи невероятен пропуск. Каналес изведе Иглесиас сам срещу вратаря на Реал, но Куртоа предвидливо скъси дистанцията и изби с тяло. В следващата минута силен шут на Лука Модрич беше избит от Браво. 
 
Многоходова атака на Белия балет в 70-ата минута намери Марсело около точката на дузпата и бразилецът не се поколеба да стреля от въздуха, но ударът му не се получи. Малко след това Куртоа отново блесна с чудесна намеса, пресичайки остро центриране по земя от левия фланг. Последва опит на Каземиро да изненада стража на гостите от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.
 
Винисиус, който се появи като резерва в състава на домакините, изпусна "златен" шанс в 76-ата минута, когато шутира слабо и за Браво бе детска игра да улови топката. В последните минути в игра влезе и Еден Азар, но и той не можа да помогне на Реал.
 
РЕАЛ МАДРИД - БЕТИС 0:0 Класиране
 
Реал Мадрид: Куртоа, Начо, Милитао, Варан, Карвахал, Каземиро, Иско, Марсело, Асенсио, Родриго, Бензема 
Треньор Зинедин Зидан
Бетис: Браво, Емерсон, Манди, Руис, Морено, Гуардадо, Родригес, Хоакин, Каналес, Лайнес, Иглесиас
Треньор Мануел Пелегрини

Съдия Естрада Фернандес 

Стадион "Алфредо Ди Стефано", Мадрид