На галавечерта на ФИФА, на която ще бъде връчена наградата „The Best“ ще отсъстват двете най-големи звезди на съвременния футбол – Кристиано Роналдо и Лионел Меси. За португалеца първо бе обявено, че няма да присъства, като се смята, че основната причина е това, че той няма да получи наградата, а с нея ще бъде одостоен неговият доскорошен съотборник Лука Модрич. От Ювентус обявиха, че Роналдо няма да може да присъства на награждаването в Лондон заради натоварената програма на „бианконерите“.

Лионел Меси също няма да присъства на галавечерта в английската столица. Смяташе се, че аржентинецът ще пътува до Лондон, но в последния момент той е изтъкнал, че има лични причини да не посети събитието.

Меси не е сред финалните трима, които са номинирани за наградата „The Best“. До снощи неговото присъствие на церемонията изглеждаше сигурно.

В крайна сметка 31-годишният футболист е информирал Барселона, че няма да може да присъства по лични причини. Клубът от своя страна е предупредил ФИФА, че голямата звезда няма да бъде на събитието.

За първи път никой от двамата играчи, които доминират при индивидуалните награди на ФИФА и “France Football” през последните десет години – Кристиано Роналдо и Лионел Меси, няма да присъстват на церемонията.

Барселона ще бъде представена на събитието от своите директор Гийермо Амор и Хавиер Бордас.

Лионел Меси се очаква да спечели наградата „Пушкаш“ за най-красив гол през изминалата кампания и също така да попадна в идеалния отбор на ФИФА за сезона.

Sky Italia: Кристиано бойкотира и наградата The Best