Барселона и Реал Мадрид щяха да имат еднакъв актив след 25-ия кръг в Ла Лига, ако не бяха намесите на ВАР. Благодарение на системата за видеоарбитраж каталунците са заработили 4 точки, а в същото време кралският клуб е загубил 5 пункта. Без корекциите на решенията с помощта на ВАР двата гранда щяха да делят първото място в класирането с по 61 точки. 

Снощи Барса се наложи с 1:0 над Атлетик Билбао като гост. В 87-ата минута реферът Хесус Хил Мансано отмени гол на Иняки Уилямс заради игра с ръка на Икер Муниаин. До това решение се стигна след разглеждане на ситуацията с ВАР. 

“Имаше докосване на топката с ръка от страна на Муниаин, но то не беше явно и очевидно, за да за бъде отменен голът. Де Йонг също се бореше за топката с разперена ръка. Това решение трябваше да бъде взето от съдията и ВАР не трябваше да се намесва”, коментира бившият елитен рефер Алфонсо Перес Бурул. 

“Все още мисля, че топката се удари в рамото на Муниаин. Не може да ни отменят гол заради подобно нещо. Това решение ни струваше точката”, оплака се защитникът на “лъвовете” Микел Баленсиага. 

Барселона е лидер в класирането с 65 точки, а Реал Мадрид е на второ място с 56. В следващия кръг те излизат един срещу друг на “Камп Ноу”.