Бившият топрефер на Испания - Итуралде Гонзалес, взе отношение по скандалния момент, с който завърши мачът Валенсия - Реал Мадрид (2:2). Той оцени работата на главния съдия Хесус Гил Мансано като много лоша. Според него щом арбитърът не е дал сигнал преди центрирането на Браим Диас, е бил длъжен да изчака развитието на ситуацията. 
 
„Много лоша работа на главния рефер. Той добавя седем минути и казва на Карвахал, че ще добави още една заради разглеждането на дузпата за Валенсия с ВАР, която бе отменена. Корнерът за Реал е отсъден в 98:13 и в този момент започва поредица от лоши решения.
 
Ако сте добавили минута, не трябва да допускате да се изпълни ъгловият удар. Ако го разрешите, трябва да изчакате завършека му - удар към вратата или избиване от защитаващия се отбор. Вратарят на Валенсия изби топката извън наказателното поле. В този момент играта трябва да бъде спряна. Но реферът не го прави и топката отиде в Браим, който центрира към наказателното поле. Тогава реферът свирна три пъти, какъвто е звуковият сигнал за край на всеки мач. И при третия Белингам отбелязва гол. Това обяснява защо в Реал Мадрид са ядосани. 
 
Ако беше изчакал 2-3 секунди, бъдете сигурни, че щеше да има огромно недоволство от страна на Валенсия заради това, че не е свирил в един от двата възможни момента по-рано. Няма съмнение, че това е един от най-лошите епизоди във футбола", обясни 57-годишният Итуралде, който бе съдия на ФИФА в продължение на 14 години. В богатата си кариера три пъти е ръководил Ел Класико, има и много мачове в Шампионска лига и Лига Европа.