Реал Мадрид спечели с 2:1 гостуването на Севиля в мач от 37-ия кръг в Ла Лига и държи уверено второто място в класирането. Родриго бе големият герой за "лос бланкос", след като вкара и двата гола за успеха.  "Кралете" бяха без големите си звезди Карим Бензема и Винисиус, които са контузени. Мача заради травми пропуснаха Марко Асенсио и Мариано Диас, а Дани Карвахал е наказан. 
 
Севиля поведе още с първата си атака в 3-ата минута. Удар на Брайън Хил бе блокиран от Едер Милитао, но топката отиде в Рафа Мир, който със страхотен шут с левия крак прониза Куртоа - 1:0 . Реал Мадрид отговори с пропуск на Родриго в 15-ата минута. Бразилецът се реваншира в 29-ата минута, когато изравни от пряк свободен удар с перфектно изпълнение - 1:1.

Малко след попадението домакините можеха да поведат отново, но ударът на Ерик Ламела се спря в десния стълб на Куртоа. Три минути преди почивката Ламела отблизо пак пропусна. 

Втората част бе доста по-лежерна, но в 69-ата минута Родриго отново излезе на сцената. Той получи топката от Тони Кроос, преодоля Монтиел и с хубав удар с десния крак изведе Реал напред - 1:2. Пет минути по-късно резервата Алваро Родригес с глава пропусна да увеличи аванса на "лос бланкос". Севиля завърши мача с 10 души, след като Маркус Акуня получи червен картон в 83-ата минута за много груб фал срещу Дани Себайос. В даденото от съдията 10-минутно продължение двата отбора не застрашиха сериозно вратарите и трите точки заминаха за Мадрид.