Реал Мадрид се намира в най-трудния момент от епохата на Зинедин Зидан. „Кралете“ изостават на 16 точки от лидера Барселона, а разликата може да нарасне. Играта на отбора не отговаря на зададените критерии от тима през изминалия сезон. „Белия балет“ губи необичайно много точки на своя стадион „Сантиаго Бернабеу“. Това се случва само броени седмици преди решаващия осминафинален сблъсък от Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен.

Зидан: Не заслужавахме този удар, не мога да упрекна никого

Вестник „Marca“ прави анализ на проблемите в Реал Мадрид, които са причина за негативните резултати на тима.

Несигурност в защита

Реал Мадрид действа несигурно в защита. При гостуването на „Балаидос“ играчите не Зидан не бяха в състояние да спрат своите противници в нито един от по-сериозните моменти пред вратата на Кейлор Навас. Реал Мадрид е допуснал шест гола в последните три мача в Ла Лига, което говори за много слабо представяне на отбраната.

Реал Мадрид не е в състояние да затваря мачовете си

Реал Мадрид показва изненадваща слабост в моментите, в които трябва да затвори мачовете си и да спечели дадения двубой. Срещу Виляреал на „Сантиаго Бернабеу“, „белия балет“ създаде много на брой положения, но нито едно не бе реализирано. В крайна сметка гостуващият отбор спечели трите точки след контраатака в последните минути. При гостуването на Селта, Реал Мадрид обърна резултата от 0:1 до 2:1, но не успя да затвори срещата, а галисийците дори изпуснаха да стигнат до победата в двубоя.

Липсата на изненада

Неотдавна Реал Мадрид разполагаше с офанзивен фактор, който бе в състояние да унищожи съперниковата отбрана. „Кралете“ разполагаха с изненада, тъй като и Марсело, и Карвахал бяха в състояние да вкарат гол и да завършат успешна атаката на отбора. В момента бразилският футболист видимо не се намира в най-доброто си състояние и не само това, но носи огромна вина за някои от попаденията във вратата на Кейлор Навас.

Головата немощ на Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо е отбелязал само 4 гола в 14 мача за повече от 1200 минути игрово време. Това са числата на сметката на португалеца в Ла Лига. През миналия сезон той вкара 12 гола в първите си 13 мача. Не само това, но нито един от съотборниците на Кристиано в нападение не му помага достатъчно активно. В 18-те мача за първенство нито един футболист на Реал Мадрид не е успял да вкара поне пет гола, което е шокиращо.

Халфовата линия

Преди няколко месеца Каземиро, Модрич и Кроос бяха определяни като най-добрата халфова линия в Европа. Сега те се представят много под нивото си и не могат да спрат съперниковите атаки. Изглежда, че тримата не се разбират добре на терена и трябва да бъде потърсено друго решение. Ако все пак тримата успеят да възстановят силния почерк в играта си, ще бъдат от ключово значение за евентуалното възраждане на Реал Мадрид.

Реал Мадрид – неподходящо място

През миналия сезон Зинедин Зидан можеше да разчита на голям принос от футболистите от резервната скамейка. Не само Алваро Мората и Хамес Родригес, но също така на Пепе, Данило и Мариано. Кристиано Роналдо призна, че отборът е по-слаб от миналата година, което не се хареса никак на Серхио Рамос и породи неразбирателство между двамата. Числата показват, че португалецът е прав.

Зизу не взима решения

Миналият сезон Зидан организира много добре играта на отбора с промените, които правеше по състава си. Говореше се за „галското цвете“ по отношение на точките спечелени в последните минути на мачовете. През настоящия сезон решенията на треньора се обърнаха срещу него и дадоха негативни резултати. Зидан също така е обвиняван, че взима много бавно своите решения.

Отписаната титла в Ла Лига

Разликата от Барселона е 16 точки, а може и да нарасне. В момента Реал Мадрид е четвърти и има само една точка преднина пред Виляреал, но е и с мач по-малко. Падането на пето място ще бъде разруха за Реал Мадрид. За момента „белия балет“ е спасен от непостоянното представяне на Севиля и Виляреал.