Лятото ще бъде период на сериозни промени в Реал Мадрид. Сезонът за "белите" може да се окачестви като провал с оглед на отпадането в Шампионската лига още на 1/8-финалите и сдаването на борбата в Ла Лига по средата на кампанията.

Идването на Зинедин Зидан през март ще внесе нов почерк в състава, който в последните месеци изглеждаше преситен откъм успехи. Състав, който също така страдаше и от липсата на голям лидер - след напускането на Кристиано Роналдо.

С оглед на нестихващите спекулации за трансфери на имена като Килиан Мбапе, Еден, Азар, Пол Погба, Калиду Кулибали, Лука Йович, Неймар, Канте и други, в Реал са наясно с едно - позициите на търсените играчи.

Ляв бек

Зидан вече заяви публично, че иска Марсело да продължи да играе по левия фланг на защитата. Бразилецът също се промени, след напускането на Сантиаго Солари. Ювентус и Марсело обаче вече показаха, че имат желание да работят заедно, а самият Зидан ще има нужда от свежест на тази позиция. Серхио Регилон не е сред предпочитаните варианти на французина.

В миналото се говореше усилено за сделка с Байерн Мюнхен за Давид Алаба. Тази идея може да се осъществи с оглед на трансфера на Люка Ернандес, който се очаква да заеме тази позиция в състава на баварците.

Ляв атакуващ полузащитник

Позиция, окупирана вече 5 години от Тони Кроос. Германецът обаче прави най-слабия сезон в своята кариера. В Реал желаят да инжектират младост и енергия в тази зона на терена, а класата на играч като Пол Погба може да бъде жизненоважна. Възможно е самият Кроос да не напуска, а при трансфер на играч на тази позиция, германецът да остане втори избор. 

Ляво крило

В Испания вече говорят за трансфера на Еден Азар, който ще бъде обявен до дни. Винисиус се справи прекрасно в тази зона през този сезон и бе един от най-добрите за Реал. Плановете на Зидан за следващия сезон обаче не минават без звездата на Челси. Очаква се младият бразилец да остава на пейката в по-голям брой мачове от кампанията.

Дясно крило

Бъдещата раздяла с Гарет Бейл ще провокира покупката на негов заместник. Марко Асенсио и Лукас Васкес ще бъдат две опции за десния фланг, но Зидан иска трансфер, с който да увеличи конкуренцията за една от най-важните позиции в състава.