След края на сезон 2017/18 мрачни дни застигнаха боса на Реал Мадрид Флорентино Перес. Точно, когато „белите“ бяха спечелили Шампионската лига за трета поредна година и за общо 13-ти път в историята си и всичко изглеждаше повече от прекрасно, куп проблеми се стовариха върху главата на боса на испанския гранд Флорентино Перес.  

Но нека ги разгледаме в хронологичен ред събитията, които смутиха Перес:

  1.  Оставката на Зинедин Зидан

Френският специалист, който пое Кралския клуб в началото на 2016 година, буквало шокира „бялата общност“. Оттеглянето му бе никак неочаквано, а като причина Зизу посочи, че няма усещане, че отборът ще продължи да побеждава под негово ръководство. Така в медийното пространство се завъртяха няколко имена, сред които и това на Гути и Арсен Венгер. Оказа се, че никой от тях не застана начело, а постът зае бившият национален селекционер Жулен Лопетеги. Именно обявяването му като наставник на Кралския клуб му коства позицията в „Ла Фурия“ и то ден преди старта на Мондиала в Русия.

  1. Колкото до Гути, той на цяло напусна клуба. Легендата на „балета“ искаше да мине по-високо по треньорската стълбица и така се отказа да бъде начело на втория тим на Реал Мадрид. Гути избра да стане помощник в Бешикташ.

 

  1. Обявяването на Лопетеги

И то не мина по вода. А причината бе моментът, в който дойде. Два дни преди старта на Мондиала, след изтичане на информация, „лос бланкос“ се видяха принудени да съобщят новото име. Това повлече уволнението на Лопетеги от Испанската футболна федерация и то около 24 часа преди началото на Световното в Русия. А в Испания се заредиха коментари за това правилен ли е бил моментът, който избра Реал да обяви Лопетеги.

  1. Сбогом, Кристиано!

Онова, за което се говореше дълго време, вече стана факт. Кристиано Роналдо, най-резултатният футболист в историята на тима, вече не е част от „балета“. 450 гола в 438 мача, куп трофеи и редица индивидуални отличия, това е равносметката за петкратния носител на „Златната топка“ от престоя му на „Бернабеу“ от 2009 година насам. Сега е ред на новото предизвикателство – Ювентус. Перес не пожела да увеличи заплатата на най-добрия футболист в отбора си, а това не се понрави на португалеца, който въпреки че обра всички награди  в последните години, остана с онези 21 милиона евро възнаграждение. За сметка на това големият му конкурент Лионел Меси се договори с Барселона за 40 милиона евро.

Така Роналдо избра да облече екипа на „бианконерите“, който ще носи в следващите 4 сезона и ще получава по 30 милиона евро на година. В касата на „кралете“ постъпиха 1117 милиона евро, които сега ще могат да бъде разходени за закупуването на Неймар (ПСЖ), Килианм Мбапе (ПСЖ) или Еден Азар (Челси).