Мачът Валенсия - Реал Мадрид (2:2) беше помрачен не само от големия скандал в края, но и от ужасяващата контузия на Муктар Диакаби. Въпреки голямото разочарование, повечето от играчите на "лос бланкос" подкрепиха защитника на "прилепите" в социалните мрежи. Орелиан Чуамени, чието падане върху Диакаби бе причината за счупването на крака му, бе сред първите, които вдъхнаха кураж на пострадалия.  
 
„Много съжалявам за случилото се. Пожелавам ти бързо възстановяване“, написа Чуамени.
 
Как стана контузията? След единоборство с Диего Лопес в 87-ата минута Чуамени падна назад и събори Диакаби, а кракът на защитника се огъна буквално на две. Страшната картина потресе играчите и на двата отбора, а като че ли най-шокирани бяха Антонио Рюдигер и Хоселу.
 
Със сигурност сезонът за Муктар приключи, а някои поставят под съмнение и футболната му кариера. За отбелязване е, че 27-годишният французин, който играе за националния отбор на Гвинея, досега е имал само една контузия - на подколянното сухожилие, която го извади от игра за 1,5 месеца.
 
На "Местая" Диакаби се радва на огромни симпатии сред феновете. Една от причините е отказът му да се включи в кампанията срещу расизма. Направи го като отговор на факта, че когато той бе обект на расистки обиди през 2021 г. никой не го защити.