Журналистите по цял свят са хора от плът и кръв. Те също имат своите пристрастия. Снощи Реал Мадрид стана шампион на Испания, но днес липсва еуфория в голяма част от екипа на Gong.bg. Това не е обвинение! Журналистите също са хора... Няма Месии, няма възторг, няма превъзбуда, няма тишини, шумове и други подобни избухвания. Кротко, спокойно и без много погледи към Примера – най-силното първенство на планетата.

Кралският клуб постигна своето с упоритост, която бе характерна за Зидан по време на кариерата му като играч. При него всичко ставаше с много пот по лицето. Тя буквално се стичаше, но това не го правеше по-малко велик футболист. Зизу спечели Ла Лига в безумната конкуренция на Барселона. Два велики отбора, но единият беше малко по-велик от другия. Съдба! Колеги, и аз съм човек...

Празненствата в Реал

източник: Gulliver/Getty Images

Основната причина Реал да надвие Барса беше дълбочината на състава. Не помня друг клуб с такова качество и същевременно равностоен състав. Реал игра с 20 футболисти по време на сезона, а каталунците разчитаха главно на трима. Тризъбецът си тръгна с наведена глава, защото 20 души винаги ще свършат повече работа от трима, било то и гениални.

Лео Меси наниза 37 гола за първенство, а основният му конкурент за приза "Пичичи" бе Луис Суарес с 29. Неймар приключи с 13 гола, но по време на сезона направи някои фамозни изпълнения. Простата сметка показва, че Тризъбецът е вкарал 79 гола! Толкова много и толкова недостатъчни.

От другата страна BBC /Бензема, Бейл, Кристиано/ не седеше на висота. Уелсецът създаде повече работа на лекарите, отколкото на защитниците. Бензема редуваше бездушна игра с фамозни мачове. Кристиано Роналдо отново си избираше моментите, в които да блести. Португалецът се напъва само когато трябва. Роналдо вече има способността да избере мига, в който да дръпне спусъка! Абсолютен килър, който решава сезоните на Реал Мадрид. Един ден стадионът ще носи неговото име. Това е неизбежно, защото Крис потроши всички рекорди. В клуб като Реал това се цени.

Празненствата в Реал

източник: Gulliver/Getty Images

BBC вкара скромните 43 гола... Малко, но достатъчно за златните медали. Тримата от Реал имаха сериозна подкрепа от един знаменит отбор.

Кейлор Навас не е световна класа, но върши отлична работа. Влезе във форма за най-важната част от годината. Кико Касия е подходящ за втора цигулка и се наслаждава на периферната си роля, което прави работата на треньора лесна.

В защита Реал имаше божественият Серхио Рамос, който вкара седем пъти в Ла Лига. Марсело пък спокойно може да спори за номер едно през сезона. Бразилският талисман е незаменим. Варан, Начо и Пепе се редуваха в центъра с Рамос, а Карвахал удачно се правеше на Марсело по десния фланг на терена. Когато се налагаше Данило удряше по едно рамо и в края на сезона въобще не прилича на провал, както беше в началото.

Празненствата в Реал

източник: Gulliver/Getty Images

В средата на терена Реал Мадрид има диаманти. Кроос, Модрич, Каземиро, Иско, Асенсио, Хамес, Ковачич... Това е изобилие от талант! Иско превръща футбола в поезия, Модрич определя темпото, а Кроос е машината за точни подавания. Карлос Каземиро носи баланса в играта, защото Реал прекалено много обича атаката. Асенсио има феноменална техника, Ковачич винаги може да помогне в ротацията на Зидан, а Хамес е дарен с един от най-силните леви крака в света. Няма друг отбор с толкова класа в средата на терена.

Освен BBC в атака Зидан имаше и други оръжия, които влязоха в употреба, точно когато беше най-трудно. Мората извади много мачове. Игра малко, вкара много. Алваро е вторият голмайстор на Реал с 15 гола в Ла Лига. Лукас Васкес често запълваше дупки и хубавите му пробиви вършеха работа. Кристиано не се коментира, той се наблюдава!!!

Празненствата в Реал

източник: Gulliver/Getty Images

В последните дни се анализираше ротацията на Зинедин Зидан. Твърди се, че не бил чак толкова добър тактик. Моля??? Стига глупости! Французинът успя да обедини група от фамозни футболисти с огромно самочувствие. На Реал не му трябват тактици, а човек който да дирижира този фамозен оркестър. През този сезон Белия балет беше шедьовър и заслужено подчини Барселона. Трябва да си изкусен майстор, за да спреш Тризъбеца. Трябва да си Велик отбор, за да го надвиеш в маратон. Този Реал може всичко. Готов е да стане най-великият в историята!

Празненствата в Реал

източник: Gulliver/Getty Images