Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо направи силно сравнение между настоящия му клуб и бившите му отбори. В интервю за Gazzetta dello Sport  португалецът заяви, че при „бианконерите“ е намерил най-добрия колектив, изтъквайки, че в другите му тимове досега е имало негови колеги, които са чувствали по-високо поставени от другите.

Припомняме, че Роналдо пристигна в италианския шампион от Реал Мадрид през лятото на 2018 година за 117 милиона евро. Преди това петкртаният носител на „Златната топка“ игра за Манчестър Юнайтед и Спортинг Лисабон.

„Не е справедливо да споменавам само някои, но мога да заявя, че това е най-добрият колектив, с който съм играл. Тук сме един отбор. На други места, все е имало някой, който се чувства повече от останалите, тук обаче всички сме равни, скромни и искаме да печелим. Ако Дибала или Манджукич не отбележа, те продължават да са щастливи и да се усмихват. Прекрасно е и усещам разликата. И в Мадрид играчите бяха скромни, но тук е повече. Тук е много по-различно, тук сме едно семейство“, каза Роналдо.

На питане за възможността да се изправи срещу Реал Мадрид на осминафиналите на Шампионската лига, Роналдо отговори: „Няма значение. Миналото е минало. Сега искам да побеждавам с Ювентус. Трябва да защитавам тези цветове, другото няма значение. Ако се изправя срещу Реал Мадрид, ще дам всичко най-добро от себе си“.

„Виждам, че има различни спекулации в медиите за Хамес, Бейл, Асенсио…но, за да бъда честен, Ювентус няма нужда от други футболисти. Трябва обаче да говорите с президента, в бъдеще не знам. Марсело е много силен. Отваряме врарите за качествените футболисти, а Марсело е един от тях“, допълни португалецът.

Още новини: 

Роналдо вече е в сърцата на феновете на Ювентус 

Алегри разкри мечтата на Кристиано в Юве