Нападателят на Реал Мадрид Алваро Мората е поставен пред сериозна дилема дали да остане на „Сантиаго Бернабеу“ и през следващия сезон или да напусне и да потърси ново предизвикателство в своята кариера, съобщава вестник „Marca“.

Мората не е доволен от факта, че много рядко намира място в титулярния състав на Зинедин Зидан.

От началото на сезона той е започвал в титулярния състав на „белия балет“ едва в 11 от 27 мача, въпреки че Карим Бензема бе в период от един месец без отбелязан гол преди да се разпише във вратата на Наполи в първата осминафинална среща от Шампионската лига.

Алваро Мората за последно започна в титулярния състав на Реал Мадрид през януари в двубоя за Купата на Краля срещу Севиля.

Испанският нападател е изиграл 657 минути игрово време. Той има по-добри показатели от конкурента му Карим Бензема. Мората вкарва гол на всеки 117 минути и е отбелязал 10 попадения от началото на сезона, докато Бензема вкарва средно на всеки 152 минути.

Алваро Мората категоричен – иска в Челси

Алваро Мората се завърна в Реал Мадрид през миналото лято, след като испанският гранд го откупи от Ювентус. Договорът на 24-годишния футболист с „кралете“ е до 2022 година. Той е основна трансферна цел на мениджъра на Челси Антонио Конте.