Обявеното вече официално назначение на Жулен Лопетеги за треньор на Реал Мадрид определено разбуни духовете във футболния свят. Доста хора бяха изненадани от избора на „белия балет” да ангажира 51-годишния бивш вратар, а според експерта по испански футбол Гийем Балаг това е признак само на едно – че „белия балет” реално не е разполагал с чак толкова много опции.

Лопетеги ще се посвети на новата си роля след края участието на водения от него Испания на Мондиал 2018. Щом походът на „ла фурия” приключи, испанецът ефективно ще замести напусналия Зинедин Зидан.

През дните след изненадващото оттегляне на французина множество имена се спрягаха за горещия стол на „Сантиаго Бернабеу”, а Лопетеги бе споменаван само мимоходом, още повече от подписания нов договор с Испанската футболна федерация. Твърдеше се, че Антонио Конте, Маурисио Почетино и Юрген Клоп са основните варианти пред „кралете”.

Гийем Балаг обаче обрисува малко по-различна картина. „Обявлението е изненада за всички”, коментира испанецът. „Ако трябва да сме честни, трите имена, които се спрягаха най-много – Маурисио Почетино, Юрген Клоп и Антонио Конте, някак си не паснаха на ролята.”

„Почетино дори не получи шанс да отговори с „да” или „не”, защото Реал Мадрид изобщо не желаеше да преговаря с президента на Тотнъм Даниел Леви.”

„В Реал също така много бързо проумяха, че между Клоп и Ливърпул има много тясна връзка и не биха могли да го отмъкнат.”

„А колкото до Конте, в клуба не бяха сигурни дали това е всъщност, от което Реал Мадрид има нужда.”

„Тогава вече започна едно отгатване и никой не се сети да посочи Жулен Лопетеги, понеже всички си мислехме, че той се е съсредоточил върху Световното първенство, а и получи нов договор с националния отбор.”

„В същото време, ако се поставите в позицията на Реал Мадрид, просто налице нямаше достатъчно опции”, допълни Балаг.

Още по темата:

Реал Мадрид сведе до четирима кандидатите за нов треньор

Зизу: Не знам какво ще правя за в бъдеще

Бомбата "Кристиано" не се деактивира само с пари и смяна на Зидан

Разногласията, които накараха Зидан да си тръгне от Реал