Барселона приема Реал Мадрид на "Камп Ноу" в дербито на испанския футбол. Срещата е част от 7-ия кръг на първенството, а двубоят стартира в съботния ден от 17:00 часа.

Традиционно срещата между двата най-титулувани отбора в испанския футбол е едно от най-очакваните събития на клубно ниво. В момента обаче и двата отбора изпитват проблеми и със сигурност феновете очакват мача с нетърпение, а победителят в него ще позабрави временно поне тези проблеми и ще се зарадва на успеха.

Каталунците влизат в мача с актив от 7 точки след изиграни едва 4 мача, а позицията в класирането е едва 9-а. В последната среща момчетата на Роналд Куман загубиха като гост от Хетафе с 0:1.

Реал от своя страна имат 10 точки от 5 мача и са на 3-ото място, но в последните си два мача футболистите на Зидан регистрираха две поражения, за първенство от Кадис с 0:1 и от Шахтьор Донецк с 2:3 в Шампионска лига.

Ще бъде много интересно да се види в какво емоционално състояние ще е "белия балет" в този мач, а тъмните облаци над Зинедин Зидан се увеличават все повече, а той е поставен под огромно напрежение.

Куман няма да може да разчита на вратаря Тер Стеген, а участието на Алба е под въпрос. Азар е аут за Реал, но добрите новини са, че Карвахал и Одриосола са възстановени и ще могат да вземат участие в мача.

Вероятни състави:

Барселона: Нето, Роберто, Ленгле, Пике, Дест, Бускетс, Де Йонг, Фати, Коутиньо, Гризман, Меси

Реал Мадрид: Куртоа, Фернандес, Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Каземиро, Валверде, Модрич, Бензема, Жуниор

Интересни факти преди мача:

Барселона не е губил в последните си 32 от изиграни 33 мача у дома в Ла Лига

Реал Мадрид не е губил в последните 8 мача като гост в Ла Лига

В последните си 3 мача в Ла Лига Реал Мадрид не отбелязва повече от 2,5 гола на мач

Прогноза: 1:1