Според феновете на Реал Мадрид основният виновник за тежката криза в отбора е президентът на клуба Флорентино Перес, а не наставникът Хулен Лопетеги. Това разкрива онлайн допитване на мадридското издание АС, в което са участвали повече от 80 хиляди души. Според 86 процента от тях виновен за трагичните резултати на Кралския клуб от началото на сезона е именно Перес.

Вчера Реал записа третото си поражение от началото на сезона в Ла Лига, след като загуби домакинството си на Леванте с 1:2, като мадридчани се смъкнаха до пето място в класирането. Възпитаниците на Хулен Лопетеги подобриха рекорда за най-много минути без отбелязан гол в клубната история, след като не успяха да се разпишат 465 минути, включително и при загубата от ЦСКА Москва в Шампионската лига. Въпреки че Лопетеги вече е спряган от всички медии за пътник, според голяма част от привържениците проблемът се корени другаде.

След продажбата на Ювентус за повече от 100 милиона евро това лято, Перес вложи много малка част от тях за нови попълнения - привличайки 18-годишния нападател на Фламенго Винисиус, 22-годишния краен защитник на Реал Сосиедад Алваро Одриосола и връщайки след наем в Лион Мариано Диас. Единственото голямо име, което бе взето, бе това на вратаря на Челси Тибо Куртоа, но според специалистите тази зона най-малко е нужда от подсилване, тъй като Кейлор Навас се справяше добре в последните сезони. Феновете на тима очакваха един или два звездни трансфера, като се спрягаха имената на Еден Азар и Неймар, но това така и не се реализира.

Лопетеги ще се опита да върне Реал на победния път през седмицата срещу Виктория Пилзен в Шампионската лига, но в неделя предстои голямото дерби с Барселона, което при негативен резултат може да бъде последен мач на испанеца начело на Кралския клуб. Най-спряганото име за заместник на Лопетеги е това на Антонио Конте, а според някои е възможно Перес да заложи и на Арсен Венгер. Президентът на Реал обаче ще трябва да отвори кесията през януарския трансферен прозорец, ако иска да усмири гнева на феновете. 

Президентът на Реал свика спешна среща, уволняват ли Лопетеги?

Marca: Реал може да смени Лопетеги още преди мача с Виктория

Опцията Гути да поеме Реал набита все по-голяма сила

Конте преговаря с Реал от 2 октомври

Още един кандидат за треньорския пост в Реал Мадрид​