Между ръководството на Реал Мадрид и Кристиано Роналдо продължава да има сериозни финансови разминавания и двете страни не могат да постигнат споразумение за подновяването на договора на португалския футболист.

Роналдо е категоричен в желанието си да получава заплата над 30 милиона евро, но в същото време от Реал Мадрид не са готови да му осигурят такава.

Роналдо вече е четвърти по заплата и изостава зад своя голям съперник Лионел Меси, както и от Неймар и Антоан Гризман.

От Реал Мадрид предлагат 25 милиона евро на португалския футболист, както и допълнителни бонуси, с които сумата може да нарасне до 32,5 милиона евро на година.

Роналдо иска да си осигури възнаграждение от 30 милиона евро, плюс допълнителни бонуси.

До този момент преговорите между генералния директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес и агента на футболиста Жорже Мендеш не дават желания резултат. Очаква се двамата да проведат нова среща в близките дни.

През миналата кампания 33-годишният голмайстор получи 23 милиона евро при "белите".

Бъдещето на Кристиано Роналдо е една от най-коментираните теми. Португалският нападател се държа странно след триумфа на мадридчани за рекордния 13-ти път като европейски клубни шампиони и това накара медиите да спекулират относно евентуален трансфер на Роналдо в Пари Сен Жермен или Манчестър Юнайтед.

Настоящият договор на португалеца с Реал Мадрид е до лятото на 2021 година.