Една от най-големите легенди на световния тенис Рафаел Надал може да се окаже начело на един от най-легендарните футболни клубове в историята Реал Мадрид. Според публикации в Испания, той е бил посочен за наследник от настоящия президент на "белите" Флорентино Перес. 

Той обявил на ръководството на мадридския колос, че вижда тенисиста като "идеалния избор за Реал". Перес смятал така, защото Надал е известен по цял свят, а любовта му към Реал е всеизвестна и затова би бил страхотен посланик на клуба, особено ако има най-голямата ръководна роля. 

Но за да се стане президент на Реал Мадрид не е толкова лесна задача и твърде малко хора могат да си позволят тази отговорност. Кандидатът за позицията трябва да има банкови гаранции за минимум 75 млн. евро лични средства и да е член на клуба от минимум 20 години. 

В случая, парите са по-лесната част при ангажирането на Надал, чието лично състояние се оценява на 150 млн. евро в момента. Той обаче е член на Реал Мадрид от 2011 г. и ще може да участва в изборите за президент едва през 2031 г. 

Самият Перес има мандат до 2021 г. и смята да се кандидатира за поне още един 4-годишен период след това. В момента босът на Реал Мадрид е на 71 години. Интересното е, че един от чичовците на Рафаел Надал е Мигел Анхел Надал, който е легенда на Барселона.