Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес води преговори  с Жозе Моуриньо и неговия агент Жорже Мендеш. Босът на „кралете“ се интересува изключително много от възможността Специалния да се завърне на „Сантиаго Бернабеу“. Португалецът също изглежда заинтересован от възможността да застане отново начело на „белия балет“.

Все пак трябва да се отбележи, че позициите на Жорже Мендеш в Реал Мадрид не са толкова силни, колкото преди години. Най-вече заради скандалното напускане на Кристиано Роналдо, който излезе през задната врата, преминавайки в Ювентус.

Все пак Моуриньо пази изключително добри отношения, както с Перес, така и с неговата дясна ръка Хосе Анхел Санчес. Именно генералният директор е нагърбен със задачата да доведе преговорите със Специалния до успешен завършек.

Друг важен факт е, че Перес иска да постави ред в съблекалнята на Реал Мадрид. Флорентино вярва, че ако Моуриньо се завърне начело на отбора като треньор, той ще успее да „нацели с един удар два заека“. Първо ще сложи ред в съблекалнята, а второ – времето на Рамос на „Бернабеу“ ще може да се смята за изтекло.

Въпросът е дали Жозе Моуриньо ще пристигне в Реал Мадрид сега или ще се изчака до края на сезона. Това зависи единствено от Сантиаго Солари и резултатите на отбора.

Флорентино Перес е доволен, че феновете са положително настроени към евентуалното завръщане на Моуриньо на „Бернабеу“.

Завръщането на Специалния ще повиши напрежението в Мадрид. Португалският треньор е уверил Флорентино, че ще се опита да съжителства с критичните журналисти и няма да „застреля никого“.

През следващите няколко дни ще трябва да стане ясно как протичат преговорите между двете страни.

Реал Мадрид предлага заплата от 20 милиона на Жозе

Реал Мадрид пожела Моуриньо