Защитникът на футболния отбор на Валенсия Габриел Паулища се извини за ужасното си нарушение срещу Винисиус Жуниор от Реал Мадрид и настояваше, че "моето намерение никога не е било да го контузя".

Габриел получи директен червен картон за лудото си влизане в краката на Винисиус в 72-рата минута при загубата на Валенсия с 0:2 от Реал на "Сантяго Бернабеу" в четвъртък. Малко преди това Винисиус бе вкарал второто попадение за тима си, след като Марко Асенсио бе открил резултата.

БТА / BTA
47 снимки

Вратарят на Реал Тибо Куртоа призова по-късно неговият съотборник да бъде по-добре защитаван от съдиите, тъй като през настоящия сезон е фаулиран непрекъснато.

Бившият защитник на Арсенал Габриел е пред наказание от два мача, след като Дисциплинарната комисия добави още един за грубото нарушение. 32-годишният футболист, който ще пропусне мачовете срещу Жирона и Атлетик Билбао, се извини в петък на бразилеца чрез социалните мрежи.

БГНЕС / BGNES
62 снимки

"Приемам критиките и червения картон. Аз съм физически играч, но и благороден. Уважавам Винисиус и в нито един момент не съм имал намерение да го нараня", написа той. "Борим се много в този велик клуб, който минава през труден период и емоциите ни са твърде силни", добави той. "Понякога е трудно да контролираш емоциите си. Аз загубих контрол и искрено моля за прошка", написа още защитникът.

Винисиус успя да доиграе мача и взе участие в тренировката в петък преди мача на Реал с Майорка. Бразилският национал е бил фаулиран 103 пъти през този сезон, което е с поне 19 пъти повече от всеки друг играч в Топ 5 от първенствата в Европа.

46 от тези нарушения са били в последните 30 метра пред вратата, като това е точно два пъти повече от нападателя на Пари Сен Жермен и негов съотборник в националния тим на Бразилия Неймар, който е следващия най-фаулиран в класацията.

 

БТА / Автор: Христо Бонински