21-годишната бразилска звезда на Реал Мадрид - Родриго Гоес подписа договор с психолог. Това е сънародникът му Жоел Жота, който е познато име в спорта и е най-известният ментален треньор в Бразилия. Преди време специалистът, който е бивш плувец, бе в екипа на друг футболист -  Жилберто Силва. Жота има и личен кондиционен треньор - Марсел Дуарте, който ежедневно се грижи за формата на играча извън тренировките на Реал Мадрид.  
 
Родриго предприел тази стъпка, вслушвайки се в съвет на баща си Ерик, който също е бил професионален футболист. Целта на таткото е синът му да се научи винаги да остава концентриран и да не се разсейва. 

Родриго и Жота се срещнали за първи път още миналата година, но едва сега двамата подписали договор.

„След дубъла срещу Манчестър Сити във финала на Шампионската лига Родриго осъзна всичко, в което е напреднал и какво е постигнал“, каза пред "Марка" Жота, чиито книги имат пет миионен тираж. Освен това почти 3 млн. го следват в Инстаграм, има и около 750 000 абонати в канала си в YouTube.
 
Първата сесия на Жота с Родриго продължила час и половина, но бившият плувец забелязал, че това е твърде много и я намалил на 30-40 минути, по една на седмица. Разговорите между двамата се провеждат чрез WhatsApp засега, но психологът планира да пътува всеки месец до Мадрид през новия сезон.