Само четири месеца след началото на сезона за Реал Мадрид, "белите" са доста колебаещи се в представянето си. И вестник "Ас" намери една от може би основателните причини за това - поредицата от травми, завладяла лагера на тима. 

Как ускорили трансфера на Роналдо в Юнайтед?

Изданието изчисли, че от 8 август, когато започнаха мачовете за мадридчани, до 8 декември повече от половината играчи на тима са претърпявали поне една травма. Цели 13 от 24-имата в първия състав в един момент от кампанията са минавали през лазарета. 

Зизу за Бейл: Ще видим дали ще е готов за Клубното световно

Кейлор Навас, Лука Зидан, Хесус Вайехо, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Дани Карвахал, Марсело, Тони Кроос, Матео Ковачич, Марко Асенсио, Карим Бензема, Тео Ернандес и Гарет Бейл са изпуснали общо 63.2% от мачовете на тима от началото на кампанията. 

Единствените, които не са се контузвали досега, са Кико Касия, Начо, Каземиро, Маркос Йоренте, Ашраф Хакими, Лука Модрич, Дани Себайос, Иско Аларкон, Лукас Васкес, Кристиано Роналдо и Борха Майорал. 

Мадридчани ще имат проблеми и за предстоящия мач със Севиля. Заради травми аут са Гарет Бейл, Рафаел Варан и Хесус Вайехо, а наказани са Серхио Рамос, Каземиро и Дани Карвахал. Това трупа проблеми най-вече в защита, защото от осмината налични бранители в разширения състав, четирима са аут.