Победата на Барселона във финала за Купата на Краля срещу Депортиво Алавес (3:1) гарантира още две Ел Класико в края на горещото лято. Каталунците ще се изправят срещу Реал Мадрид в мачовете за Суперкупата на Испания.

Първият двубой ще бъде на „Камп Ноу“, а реваншът на „Сантиаго Бернабеу“.

Новият сезон в испанското първенство започва на 20 август и по предварителна информация първия мач за Суперкупата на Испания трябва да се проведе на 12 или 13 август, а реваншът на 15 или 16.

Барселона и Реал Мадрид ще играят за първи път Ел Класико извън Испания. Контролата между двата отбора ще бъде в Маями на 29 юли и е част от „International Champions Cup“.

По този начин през лятото ще станем свидетели на три Ел Класико.

Пълната програма за International Champions Cup

Подготовката за Барселона започва на 12 юли, а десет дни по-късно на 22 каталунците ще изиграят първата си контрола срещу Ювентус в Ню Джърси на стадион „МетЛайф“. На 26 юли Барселона ще играе срещу Манчестър Юнайтед на „ФедЕкс Фийлд“ в Мериленд.

Реал Мадрид започва участието си на „International Champions Cup“ на 23 юли с мач на „Ливайс Стейдиъм“ в Санта Клара, Калифорния срещу Манчестър Юнайтед.

Три дни по-късно Реал Мадрид играе срещу Манчестър Сити на „Ел Ей Колизиъм“ в Лос Анджелис.

Ако Реал Мадрид спечели финала на Шампионската лига срещу Ювентус, „кралете“ ще играят в мача за Суперкупата на Европа срещу Манчестър Юнайтед, който е в Скопие на 8 август.