Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос обвини Жерар Пике за неговото изгонване при загубата с 2:3 от Барселона в 33-ия кръг на Ла Лига. Защитникът на “белите” получи червен картон за опасно влизане в краката на Лионел Меси.

Рамос реагира бурно на отсъждането на съдията и напусна терена, сочейки, а след това и аплодирайки Пике.

Рамос с 22 червени картона с екипа на Реал Мадрид

“За мен червения картон беше ненужен. След като видях видео от случилото се близо 40 пъти, признавам, че съм закъснял, но не съм искал да контузя никого. Меси се справи добре и скочи, но аз го докоснах и това мое действие оказа голямо влияние върху играта”, заяви испанският защитник, цитиран от Marca.

“Пике обича да говори на съдиите и да им оказва огромен натиск с неговите постове в Туитър и оплакванията му през цялото време. Не съжалявам за жеста си към него, съжалявам, че оставих тима си с 10 човека на терена”, допълни Рамос.

Къде сбърка съдията в Ел Класико?

Загубата несъмнено върна Барселона обратно в състезанието за титлата в испанското първенство. В момента двата тима са с равен брой точки, но “белите” имат мач по-малко.

“Резултатът не променя нищо. Не става въпрос за това да сме фаворите, защото няма фаворите в надпреварата за титлата. Всичко зависи от нас и ние трябва да спечелим последните 6 мача, които остават до края на сезона”, завърши испанският национал.

Следващата среща на Реал Мадрид е срещу Депортиво в неделя от 22:30 часа.