Един от емблематичните футболисти на Реал Мадрид в близкото минало - Гути, заяви, че би взел звездното дуо на Пари Сен Жермен Неймар и Килиан Мбапе на "Сантиато Бернабеу". Испанският шампион е силно свързан с трансфер на Мбапе, който има договор с парижани до края на сезон 2021/2022.

Неймар, който замени Барселона с ПСЖ за рекордната сума от 222 милиона евро през 2017 година, пък беше свързван с Реал преди година.

„Бих взел Неймар и Килиан Мбапе в Реал Мадрид, а в Барселона не бих взел никого, само Гризман да остане", каза 43-годишният Гути в шеговит тон.

„Със сигурност Ансу Фати от Барселона и Винисиус Джуниор от Реал Мадрид (могат да окажат въздействие). Те са много талантливи играчи, които ще донесат много на Ла Лига", допълни по отношение на това кои ще са футболитите с основна роля в "Ел Класико" идния уикенд.

Реал и Барса ще се срещнат тази събота в първото издание на „Ел Класико“ за сезона. И двата тима обаче ще влязат в двубоя след загуби в първенството. Мадридчани пък загубиха и домакинството си в сряда вечерта от Шахтьор Донецк в Шампионската лига.

„Това няма да определи кой ще спечели ЛаЛига, но това е важен мач", каза Гути, който спечели пет титли в Испания и три трофея от Шампионската лига по време на кариерата си на „Сантиаго Бернабеу“.

„Психически, ако даден играч се справи добре или даден отбор победи, това може да помогне за това, което предстои в Ла Лига. Това е тест и за двата отбора, за да видят на какво ниво са и да видят какво могат да постигнат тази година", коментира още Гути.