Колумбиецът Хамес Родригес иска да се завърне в Реал Мадрид. В момента той е под наем в Байерн Мюнхен, но незавидното му положение на резерва в тима на Нико Ковач го кара да желае връщане на "Бернабеу".

Хамес напусна Реал през лятото на 2017 г. при тогавашния наставник Зинедин Зидан. Французинът така и не намери място сред титулярите на талантливия плеймейкър и просто реши да го пусне в друг клуб, в който да може да играе.

Ситуацията в Мадрид обаче в момента е друга. Начело е Сантиаго Солари, а Реал все още търси своя голям лидер, след напускането на Кристиано Роналдо в посока Ювентус.

През идното лято двугодишният наем на Хамес приключва и Байерн, който до момента плати 13 млн. евро за услугите на халфа, може да го привлече за постоянно срещу нови 42 млн. евро. Това обаче едва ли ще стане, ако статутът на колумбиеца не се промени и самият той не пожелае да остане в Бавария.

Все пак бъдещето на Хамес е в ръцете на германския клуб, който има правото да плати тези 42 млн. евро според договора между двата клуба. Тогава за тимовете, които искат да привлекат халфа, нещата ще станат доста по-трудни, тъй като цената му ще скочи до 80 млн. евро. 

В момента "Кралският клуб" разполага с четирима играчи на позициите, които може да заема Хамес - Дани Себайос, Иско Аларкон, Марко Асенсио и Лукас Васкес. 

На 14 ноември Хамес получи контузия на дясното коляно, която ще го извади от терените за месец. В момента той е в Мадрид, където протича неговото лечение.

Кандидати за подписа на латиното са още Манчестър Юнайтед, Милан, Ювентус и Барселона.