Отборът на Реал Мадрид постигна нова ключова победа по пътя си към спечелването на титлата в Ла Лига, надделявайки с 2:0 при домакинството на Алавес в последен мач от 35-тия кръг. Карим Бензема откри резултата в 11-та минута от дузпа, а крайното 2:0 оформи Марко Асенсио 2 50-та минута.

Gulliver/Getty Images
19 снимки

Само три минути след първия съдийски сигнал гостите бяха на сантиметри от това да поведат в резултата. След центриране в наказателното поле стрелецът Хоселу се извиси най-високо в наказателното поле, за да засече топката в горната греда на вратата на Тибо Куртоа. 

Момчетата на Зинедин Зидан обаче намериха ритъма си и с първото си сериозно положение в мача стигнаха до попадение. Левият бек Ферлан Менди беше спрян непозволено в противниковото наказателно поле от защитник на Алавес, което принуди главният съдия да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Карим Бензема и не оставиш шансове на Роберто Хименес за 1:0.

Само две минути по-късно Тони Кроос опита късмета си от границата на наказателното поле, но шутът му мина малко над горната гредата на вратата на гостуващия тим. 

В 26-та минута гостите отново застрашиха вратата на своите домакини. Крилото Оливър Бърк беше намерен на границата на наказателното поле, след което шотландецът опита своя мерник, но Куртоа се намеси подобаващо, за да избие в ъглов удар. 

В 36-та минта дойде ново голямо положение за състава на Алавес. Хоселу отново получи хубав извеждащ пас в наказателното поле, но ударът му премина доста встрани от вратата на Реал. 

Само 5 минути след началото на второто полувреме момчетата на Зинедин Зидан нанесоха втори тежък удар по амбициите на Алавес. След извеждащ пас Карим Бензема излезе само срещу стража Хименес, но вместо да завърши намери Марко Асенсио, който необезпокоявано покачи резултата на 2:0. Голът първоначално беше отменен заради засада срещу Бензема, но след намеса на ВАР се видя, че французинът е на една линия с последния бранител на гостите и попадението беше зачетено. 

Десет минути по-късно Реал имаше нов двоен шанс, за да маправи резултата класически. Първо Карим Бензема опита късмета, но ударут му беше париран от Хименес, преди изстрел на младия Родриго също да бъде отразен от стража на гостуващия тим. 

В 62-та минута Хоселу отново се озова на стрелкова позиция, след като получи дълъг пас зад защитата, но отново Куртоа развенча неговите усилия, за да запази мрежата си суха. 

Нови попадения до края на срещата не паднаха, като по този начин трите точки бяха грабнати от играчите на Зинедин Зидан. Така Реал събра актив от 80 точки, с 4 пред Барселона при само 3 оставащи кръга до края на първенството. Алавес, от своя страна, продължава да е сериозно застрашен от изпадане, намирайки се само на 3 точки над опасната зона.

Реал Мадрид - Алавес 2:0

1:0 - Карим Бензема (11, дузпа)

2:0 - Марко Асенсио (50) 

Ето и стартовите състави на двата тима: 

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Родриго, Бензема, Асенсио;

Алавеш: Хименес, Марин, Ели, Лагуардия, Наваро, Мендес, Фейса, Камараса, Бърк, Хоселу, Перес;