Футболистът на Реал Мадрид Мартин Йодегаард е положителен за COVID-19, информира радио „Onda Cero“. Норвежкият футболист е изолиран и очаква да разбере резултата от втория тест, който му е направен. Ако бъде потвърдено, че халфът е с коронавирус, той ще бъде поставен в двуседмична карантина и няма да може да поднови тренировки, докато не направи два последователни отрицателни теста.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Йодегаард взе участие във възстановителната тренировка на Реал Мадрид в понеделник след равенството 0:0 при гостуването на Реал Сосиедад.
 
Протоколът гласи, че всички негови съотборници и целият персонал на Реал Мадрид трябва да се подложи на тестове, за да се провери дали няма повече заразени. Тестовете са били направени вчера и тази сутрин ще излязат резултатите.
 
На Реал Мадрид този уикенд му предстои гостуване на Реал Бетис на „Бенито Виямарин“.
 
От своя страна и играчите на Реал Сосиедад се подложиха на PCR тестове и всички, които взеха участие в мача срещу Реал Мадрид са отрицателни. В четвъртък на баските ще им бъдат направени нови тестове преди предстоящия им мач срещу Елче, който е в събота.