"Ще умрем за Сантиаго" - това заяви защитникът на Реал Мадрид Алваро Одриосола по повод временния треньор Сантиаго Солари след победата с 4:2 над Селта Виго в неделя вечер.

Днес е последният официален ден на работа на Солари поне що се отнася до поста на "временен треньор". По правилника на испанската федерация тази позиция може да се заема две седмици след назначението. Само че добрите резултати на Реал под ръководството на младия специалист са убедили ръководството да го задържи поне до края на сезона. А Ордиосола потвърди, че Солари има пълното доверие и на футболистите.

"Ще умрем за Сантиаго - четири победи, набираме увереност малко по малко и тази победа бе най-важната заради международната пауза", заяви Одриосола след мача като коментира и треньорския въпрос.

"Ние не взимаме тези решения, решава се на върха. Единствената тайна за нас футболистите е да работим, работим и работим, за да излезем от тази ситуация. Фокусирани сме върху това. Фокусирани сме до смърт (със Солари). Разбира се, че искаме той да продължи."

Ефектът "Солари" оставя Реал безгрешен, сега страда Селта (видео)