Легендарният испански вратар и сега кандидат за президентския пост на испанската футболна федерация Икер Касияс изрази желанието си един ден да се завърне в Реал Мадрид. Бившият страж на Кралския клуб отново подсказа как да бъде пренарчетан футболния календар за тази година, след като той пострада сериозно заради пандемията причинена от коронавируса.

„Някой ден може да се завърна в Реал Мадрид. Защо не? Бих искал. Смятам, че това е моят дом, дори и да съм отсъствал пет години от него. Връзката ни е много силна. Бях 25 години в този клуб“, сподели Касияс.

„Всяко решение може да бъде спорно. Подкрепям идеята всички състезания да бъдат преобразени до края на календарната година. Бих ги отложил, колкото е възможно по-дълго. Това ще продължи до септември и тогава ще има 100% надеждни условия, без какъвто и да е вирус. Без да рискуваме живота на хората. Това е доста сериозен проблем. Бих направил така, както колегите в Южна Америка. Играят финалите за Копа Либертадорес в края на ноември или декември. Бих играл през тези месеци“, добави още той.

„Станахме много взискателни към този Реал Мадрид. Трябва да дадем време на хората в клуба. Килиан Мбапе е изключителен играч. Всеки вижда качеството, което притежава. Той би бил много подходящ за играч на Реал“, заяви Касияс.

„Трудно е да се каже кой е най-добрият вратар. Имаш определени моменти. Нека да ви дам един пример. Куртоа беше критикуван твърде много в началото на сезона, което не даваше очаквания резултат, но почивката му се отрази добре и изигра забележителни мачове.“

„Харесвам Винисиус, когато успее да бъде по-спокоен и подобри бързината, дрибъла и точността на ударите, ще бъде страхотен играч.“

„Не се възприемам като треньор, а може би като помощник, защото първите винаги поемат много критики, а аз не бих искал“, заяви Касияс.