Легендата на Испания и кандидат за президент на испанската футболна федерация Икер Касияс излезе с предложение сезонът, който бе прекъснат заради пандемията причинена от коронавируса, да бъде завършен през декември. Бившият вратар на Реал Мадрид сподели, че най-добре ще бъде сезонът да бъде възобновен след три или четири месеца, и шампионатите да завършат в края на годината, за да може футболистите да се адаптират за предстоящото Световно първенство през 2022 година, което ще се проведе през зимата в Катар.

„Как решавате датите за подновяване на европейския футбол? Отменяте ли сезона? Приемате ли шампионатите да се доиграят до края на календарната година? Ако всичко върви добре след три или четири месеца, може да се завърши сезона и Шампионската лига може да завърши през декември. Следващото Световно първенство е през ноември 2022 година. По този начин футболистите ще се настроят“, написа Касияс в една от социалните мрежи.

На 17 февруари легендарният испански вратар обяви, че ще се кандидатира за президентските избори на испанската футболна федерация, които са насрочени за тази година. За момента Касияс ще си съперничи с настоящия президент Луис Рубиалес.

Бившият капитан на националния отбор поясни, че е информирал настоящия си клуб Порто за решението си.