Звездата на Реал Мадрид Тони Кроос бе категоричен, че никой в отбора няма нужда бъде мотивиран специално за предстоящото коледно Ел Класико срещу Барселона.

Вчера „белия балет” спечели Световното клубно първенство за втора поредна година и стана единственият тим, който е съумявал да направи нещо подобно. Според Кроос този триумф няма да разсее отбора преди предстоящия дуел срещу каталунците, който ще се играе на 23 декември.

"Марка" назова рефера за Ел Класико 10 дни по-рано

„За такъв мач не се нуждаеш от нищо по-специално, от никаква допълнителна мотивация или нещо такова. Хубаво е, че ще се поемем към Мадрид в добро настроение, но мачът срещу Барса винаги е специален, каквото и да се е случило преди него”, каза 27-годишният Кроос.

Барселона не планира рискове с Дембеле за Ел Класико

„Ние представляваме Реал и винаги е страхотно усещане, когато го правим по добър начин. Да спечелим пет трофея през тази година – това е лудост. Може би някои ще кажат, че Световното клубно първенство бе най-лесното за печелене. Най-голямото предизвикателство обаче е да се озовеш на него, понеже това значи, че си взел Шампионската лига.”

Валверде: Нашата цел е да победим Ла Коруня, не мислим за Ел Класико

„Към края на годината никога не е лесно. Вече си извървял дълъг път и знаеш, че идват един след друг само важни мачове”, добави Кроос.