Роналдиньо се завърна в Барселона и официално влезе в ролята на посланик на клуба. Той ще представлява отбора и ще играе за легендите на каталунския тим.

„Чувствам се много щастлив, че се завръщам у дома си. Много съм горд да бъда посланик на клуба и ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да може името на Барселона да бъде на върха", коментира бразилецът.
"Барселона все още е най-добрият отбор на планетата, с Меси и останалите. Това е отборът с най-добрите футболисти. Този сезон те отново ще направят нещо специално, сигурен съм в това."

“С Хосеп Гуардиола се намирам в отлични отношения, както и с неговия брат. Имам много приятели тук. Голяма част от живота ми мина тук. Много съм щастлив, че получих възможността да се върна в клуба. Работата с Рийкард бе много важна за мен. Той бе първият ми треньор в Барселона. Ромарио, Ривалдо и Роналдо ми отвориха широко вратите, за да мога да вляза в Барселона и да постигна всичко това, което успях.”

“Очаквам с нетърпение мачовете с ПСЖ в Шампионската лига, защото играх и за двата отбора. Очакват ни вълнуващи две срещи, ще видим какво ще се случи", добави легендарният футболист.

„С Лионел Меси започва новата история на футбола. Неговият първи гол бе след моя асистенция. Така започна историята. Все едно беше вчера. Все още ми е пред очите. Меси никога не се е нуждаел от съвети. С него винаги съм се забавлявал. Лионел е един феномен. Той си е същият човек, който познавам от преди 11 години. Лео никога не се промени и това е неговата сила. Всеки футболист има своето време, но в момента Меси е най-добрият футболист в света“, продължи Рони.

Бащата на Меси пристигна за преговори в Барселона

„Меси и Неймар си партнират чудесно на терена. Надявам се да играят още много години заедно и да се наслаждават на футбола. Неймар без никакво съмнение е един от най-добрите футболисти в света и със сигурност ще стане най-добрият. Очаквам това да се случи. Аз го познавам много добре от националния отбор на Бразилия. Единствено не съм имал удоволствието да играя с Луис Суарес. При всички положения ще бъде фантастично да мога да играя с тези трима феноменални футболисти.“

Меси свали картите си в преговорите с Барса

„Иниеста заслужава всичко, не само да остане в Барселона с нов договор. За мен е огромна чест, че имах възможност да играя с него“, каза още Роналдиньо. 

Суарес постави ултиматум на Барса относно Меси