Обещаващият норвежки талант – Мартин Йодегаард, говори открито пред холандски медии. 19-годишният атакуващ полузащитник изрази негодуванието си от факта, че Реал Мадрид не спира да го преотстъпва, откакто реализира трансфер в мадридския колос пред три години. Към този момент той защитава цветовете на Витес Арнем. Норвежецът изигра 43 срещи за два сезона за Хееренвеен преди да се завърне през това лято на „Сантиаго Бернабеу” и да проведе подготовка с „белия балет”.

„Надявах се да остана в Мадрид през този сезон и да намирам място в състава. Тренирах цяло лято с отбора и изиграх минути по време на подготовката”, сподели Йодегаард пред Voetbal International.

„В края на краищата обаче клубът реши да ме прати под наем. Това не ми хареса, но трябва да го приема някак. Ако трябва и да бъда честен, колко 19-годишни футболисти има в Мадрид? Пътят е дълъг и имам увереността в себе си. Знам, че трябва да работя здраво и да се уча. Имам ясна цел. Искам да продължа договора си с Реал Мадрид, а за да стане това трябва да играя много силно”, продължи Йодегаард.