Адвокатът на голямата звезда на Реал Мадрид – Кристиано Роналдо - Антонио Лобо Хавиер сподели, че клиентът му смята повдигнатото обвинение от страна на Прокуратурата за укриване на данъци за несправедливо. Юристът обясни, че португалецът не е пропускал да подава декларации, като уточни, че единствено има декларация, чието основание не се харесва на администрацията на държавното обвинение, но тя била законна.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Роналдо

„Няма пропусната декларация. Има само една декларация, чието основание изглежда не се харесва на администрацията на испанската Прокуратура. Но няма норма или член от закона, който да е бил нарушен“, казва Лобо Хавиер.

„Обвинението на Прокуратурата, че Роналдо е укрил данъци е напълно неочаквано и играчът го възприема като несправедливо“, казва още адвокатът.

Колкото до паралела между случая на Роналдо и този на други негови колеги, и най-вече на Лионел Меси от Барселона, юристът обясни: „Случаят на Меси и на други футболисти, разследвани от испанската Прокуратура са абсолютно различни, защото тези играчи не са декларирали нищо. Роналдо, преди да бъде подложен на разследване, е декларирал тази част от имуществото си, която подлежи на облагане на територията на Испания“.


Още по темата:

Агентът на Кристиано го защити

Погват Кристиано за укрити данъци

Защо скандалът около Кристиано избухна часове преди Ел Класико?

Заплашват “El Mundo“ заради Кристиано

Spiegel: Роналдо и Моу на мушката заради укрити данъци

Данъчните в Испания потвърдиха, че разследват Роналдо

Данъчните в Испания крият от година разследването срещу Кристиано

Скандалът около Кристиано набира сила