Защитникът на Реал Мадрид Даниел Карвахал защити своя съотборник – Иско, за критиките, които не стихват спрямо испанеца. Крайният бранител довери, че Иско Аларкон е най-обичаният футболист в съблекалнята на „кралския клуб”.

Иско има девет гола в 49 срещи през изминалата кампания за еврошампиона, като испанският национал бе ключов играч под зоркия поглед на Зинедин Зидан.

26-годишният футболист обаче не е с този си статут през този сезон, а това продължава и под ръководството на Сантиаго Солари. Той има пълни 90 минути за „белите” в Ла Лига през този сезон само веднъж. Плеймейкърът дори не бе в състава за гостуването в ШЛ срещу Рома, но влезе като резерва при успеха над Валенсия с 2:0 в последния кръг в Примера дивисион.

По-рано през сезона излязоха информации, че Иско е влезнал във физически спор със свои съотборници, но Карвахал отрече тези новини, потвърждавайки, че Иско е най-обичаният футболист в Мадрид.

„Той е най-близо до всички нас в съблекалнята. Няма човек, който да не го харесва, а всичко е заради добрия му характер”, сподели Карвахал пред Movistar.

Предварителните твърдения гласят, че Манчестър Сити ще пробва да се възползва от евентуалните проблеми за Иско на „Сантиаго Бернабеу” и да го вземе, като другата алтернатива пред испанеца е лондонският Челси.