Страстите около снощното мадридско дерби между Реал и Атлетико още не са затихнали в испанската столица, а мнозина от феновете на „лос бланкос” негодуват, че нападателят на противника Анхел Кореа трябваше да бъде изгонен. Аржентинецът се замеси в противоречив инцидент, като съвсем умишлено изрита топката към лицето на Карим Бензема.

Феновете на Атлетико освиркаха звездата на отбора

Ситуацията се разигра още в 19-ата минута на двубоя, който приключи при нулево реми. Тогава Хуанфран направи откровен фаул срещу Бензема в битката за висока топка около централния кръг. Реферът моментално маркира нарушението, а докато французинът падаше, Кореа дотича и със сериозна сила ритна кълбото право към главата на съперника си. Бензема в последния миг се изви на една страна и попадението попадна право в тила му.

Рамос със счупен нос след дербито на Мадрид

Иско избухна срещу съдията

Играчите на Реал Мадрид моментално наобиколиха рефера с претенции за червен картон, а край тъчлинията  и треньорът Зинедин Зидан не бе особено щастлив. Очевидно единствено съдията Давид Фернандес счете случилото се за неволен инцидент и не показа никакъв картон на Кореа.