Китайски клуб направи предложение на Реал Мадрид от 200 млн. евро за Кристиано Роналдо, съобщи мадридският ежедневник "AS". Клубът, чието име засега остава в тайна, изкушава португалеца с годишна заплата от 120 млн. евро, която би станала рекордна във футбола.

Представители на китайския клуб ще пристигнат в Мадрид в началото на следващата седмица, за да преговарят лично с президента на "Кралския клуб" Флорентино Перес.

Тези дни стана ясно, че други кандидати за Роналдо са Пари Сен Жермен, Монако и Манчестър Юнайтед, които са готови да извадят 180 млн. евро за нападателя. Ако подобен трансфер се осъществи, ще стане рекорден в историята на футбола.

Милионите още парят, Роналдо рече: Няма нищо невъзможно

Контрактът на четирикратния носител на "Златната топка" с Реал Мадрид е до края на юни 2021 г.

През януари испанското издание Don Balon съобщи, че президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес е решил да продаде Роналдо, но не тази година, а през 2018 или 2019 г.

Футболистът премина в Реал през 2009 г. от Манчестър Юнайтед и оттогава вкара 406 гола в 394 мача.

С фланелката на "белия балет" спечели три пъти Шампионската лига, по два пъти вътрешното първенство и Купата на Испания, Суперкупата на УЕФА и световния клубен шампионат и веднъж - Суперкупата на Испания.