Реал Мадрид спечели Дванадесетата по безапелационен начин. „Белите“ победиха с 4:1 Ювентус във финала на Шампионската лига в Кардиф, а медиите в Испания се впуснаха да бистрят кои са били ключовите моменти за грандиозния успех.

Едно от авторитетните издания – AS – очерта следното:

1. Кристиано Роналдо – Човекът, пренаписал историята в сегашната форма на Шампионската лига. Той отбеляза гол номер 500 за Кралския клуб в европейските клубни турнири, стана голмайстор на турнира на богатите за шести път, превърна се и в първия футболист, бележил в три финала на най-престижната надпревара на Стария континент. Португалецът вече има три Шампионски лиги с екипа на „белия балет“. Четвъртият път, в който ликува, е с Манчестър Юнайтед.

2. Кейлор Навас – Спасителят. Стражът извади, каквото можеше във финала срещу Ювенус. Костариканецът се оказа почти непробиваема крепост за нападението на „бианконерите“. Като бъде изключен фантастичният гол на Марио Маджукич, Навас бе безапелационен в останалите моменти. Особено през първата част, когато момчетата на Масимилиано Алегри натискаха повече, Навас непрестанно ги отказваше с котешкия си рефлекс.

3. Способността на Реал Мадрид да страда и да не губи вяра в собствените си сили – Това качество е присъщо на играчите на Кралския клуб, които не се отказват до края. Неслучайно момчетата на Зинедин Зидан спечелиха и Ла Лига в последния кръг. Равносметката след края на сезона им е, че в 65 мача са бележили голове във всеки един двубой.

4. Зинедин Зидан – За година и половина специалистът постигна успехи, които някои негови колеги не съумяват да изживеят с години. Два пъти триумфира в Шампионската лига, един път спечели Ла Лига, световен клубен шампион, изведе „кралете“ и до суперкупата на Европа...Разговорът, който е провел Зизу с футболистите си на почивката в Кардиф, когато резултатът бе 1:1 със сигурност е повлиял много на играчите, пише As. Твърди се, че Зидан нито за миг не е загубил вяра в силите на възпитаниците си, а по време на паузата са обсъждали тактиката – как да владеят повече топката и да обърнат играта в своя полза.

5. Марсело и Даниел Карвахал – Двамата крайни защитници на Реал Мадрид са сочени за едни от най-добрите в света в момента. Според анализа на As те са изиграли ключова роля за успеха на „белите“ срещи Юве с играта си в защита, като много умело са преливали и в по-предни позиции. 


Още по темата за триумфа на Реал Мадрид в Шампионската лига: 

НеРеално! Роналдо и Реал нямат лимит

Ненаситен, машина, нечовек - Кристиано Роналдо

Роналдо голмайстор на ШЛ за шести път

Извънземният Роналдо!

Роналдо с ново постижение за историята на Реал

Сър Алекс награди Роналдо след финала

Зизу: Ако ми бяха казали, че ще спечеля всичко това преди година...

12-ата е в ръцете на Реал!

Барса поздрави Реал за успеха